اجتماعیاخبار خراسان رضویسلامت و بهداشت

روغن‌های خوراکی مفید برای بدن را بشناسید

یک متخصص تغذیه گفت: روغن‌های خوراکی، بحثی که همواره در خصوص سالم یا مضر بودن آن‌ها مطرح می‌شود و خوراکی‌هایی که بسیاری از افراد که به دنبال رژیم‌های لاغری هستند آن را دشمن اصلی خود می‌دانند.

به گزارش رسانه خراسان بزرگ، سمیرا مرادی اظهار کرد: باید بدانیم که همه روغن‌های خوراکی مضر نبوده و برخی از آن‌ها حتی برای بدن نیز مفید هستند.

متخصص تغذیه افزود: مزایای روغن زیتون برای سلامت انسان از سال‌ها پیش شناسایی شده و بیشتر در رژیم غذایی مدیترانه‌ای موجود است و به طور مختصر، این چربی اشباع نشده تک زنجیره‌ای می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل امراض قلبی و سرطان را کاهش داده و به افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کند.

وی با اشاره به این‌که روغن انگور هر چند کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد اما خواص فوق‌العاده‌ای برای مقابله با بیماری‌ها دارد، افزود: روغن دانه انگور کلسترول بد و فشارخون را پایین آورده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

مرادی بیان کرد: این روغن همچنین در بهبود دیابت و مشکلات بینایی تأثیر مفید دارد و با مقابله با مولکول‌های رادیکال آزاد، پیری را به تعویق می‌اندازد.

متخصص تغذیه ادامه داد: آووکادو که احتمالا چرب‌ترین میوه جهان است، در عین حال به عنوان یکی از سالم‌ترین میوه‌های جهان شناخته شده که روغن آن سبز و خوشمزه و سرشار از ویتامین E و کلروفیل است، همچنین از آنجا که این روغن نقطه تبخیر بالاتری نسبت به سایر روغن‌های گیاهی دارد گزینه مناسبی برای طبخ غذاست.

وی با اشاره به این‌که گردو همراه با بسیاری دیگر از مغز خشکبار سلاحی قدرتمند برای مقابله با بیماری‌های قلبی و عروقی است، عنوان کرد: به این دلیل که منبع غنی از اسیدهای چرب امگا -۳ و اسید آلفا- لینولئیک است. اما روغن گردو به خصوص غنی از آنتی اکسیدان‌ها بوده و حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب مفید برای قلب است.

مرادی افزود: روغن کنجد نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و املاح معدنی مانند منیزم، مس، آهن و کلسیم بوده و از آنجا که رنگ این روغن تیره‌تر است خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا