افزایش ابتلا به اومیکرون در مشهد/ اسفند ماه به قله پیک ششم میرسیم

به گزارش رسانه خراسان بزرگ، محمد پهلوان کاشی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه با بیان اینکه در حال حاضر فوت ناشی از ابتلای کودکان نداشتیم و ۲۰ درصد ابتلا به اومیکرون مربوط به کودکان است، اظهار کرد: تنها راه کنترل کرونا این است که رعایت پروتکلها به بالای ۸۰ برسد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بیماران سرپایی دیروز حدود هزار و ۵۰۰ نفر بوده، افرادی که به مراکز جامع سلامت مراجعه کردند هزار و ۷۰۰ نفر بودند
و اگر قصد داریم با شرایط افزایش فوتی مواجه نشویم باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون بر پیشگیری از ابتلا عنوان کرد: افرادی که واکسن نزدند و یا بیماری زمینهای دارند در معرض ابتلا به موارد سنگین اومیکرون هستند
کسانی که چهار ماه از دز واکسن دوم آنها گذشته نیز در معرض خطر ابتلا قرار دارند.
پهلوان کاشی با بیان اینکه تعداد بستریها در مقایسه با ترخیصیها بالا رفته است، گفت: بستری اومیکرون بالای هزار نفر است دانشگاه سعی کرده بدون تعطیلی مراکز درمانی دیگر بتواند پیک را کنترل کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد متذکر شد: در فاز بندی انجام شده تمامی بیمارستانها سهمیه دریافت کردند ولی هرچه جلو برویم بخشهای بیمارستانهای دیگر هم بررسی میشود، ۲هزار تخت کووید و ۵۰۰ تخت ای سی یو در نظر گرفتیم که ۷۰۰ تخت کووید و 167 تخت آی سی یو یعنی 30 درصد ظرفیت پر شده است.
وی متذکر شد: یک ماه آینده ماه سختی خواهیم داشت. ابتدای اسفند پیش بینی میکنیم به قله پیک برسیم.
کاشی در خصوص عوارض واکسن آسترازنکا و فوت بر اثر تزریق این واکسن گفت: تمامی واکسن ها در دنیا میزانی از عوارض را دارند و این بسیار محدود است و منجر به فوت بسیار نادر است حتی شاید به اندازه انگشت یک دست فوتی نداشته است. نمیشود فوتیها را کاملا تایید کرد و این مراحلی دارد و اگر تایید شود به مرکز برای تصمیم گیری ابلاغ میشود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اکنون دستورالعمل داریم برای مراقبت مردم و تعداد واکسن است که در نتیجه دز اول واکسن آسترازنکا و برای افراد زیر ۵۰ سال تزریق این واکسن را نداریم اگر افراد به علت سفر خارجی اصرار بر تزریق این واکسن دارند عوارض اطلاع رسانی میشود و سپس تزریق صورت میگیرد.
وی در خصوص محدودیتهای شرایط قرمز و بازگشایی برخی اماکن گفت: دانشگاه نظرات و پیشنهاداتش را اعلام میکند و در ستاد استانی و ملی و شهرستان همکاران بحث معیشت را نیز در نظر میگیرند که به شکلی معیشت مردم انجام شود و هم سلامت آنها آسیب نبیند. هر دستگاهی طبق رعایت پروتکل هوشمند، مجوز بازگشایی با ظرفیت ۲۰ درصد به شرط رعایت پروتکلها است و گرنه پلمب میشود.
کاشی با تاکید بر اینکه دانشگاه معیارها را اعلام میکند اما اجرای آن بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: از ابتدای بهمن ماه تا ۱۵ بهمن حدود جمع فعالیت بهداشت محیط ۱۷هزار مورد بوده است و از امکان تولیدی مواد غذایی ۲هزار و ۵۰۰ مورد به مراجع قضایی معرفی شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سامانه ۱۹۰ کشوری است و هر کس تخلفی دید میتواند اطلاع دهد و بعد از رسیدگی به مردم اطلاع رسانی میشود ۳هزار و ۷۹۳ شکایت مردمی از طریق داشتیم. در محیط کار هزار و ۱۷۴ مورد بررسی شده است.
وی در خصوص سامانه هوشمند واکسیناسیون گفت: سامانه کشوری این آمادگی را دارد و الان راه آهن برای استفاده به این سامانه متصل است.
کاشی خاطرنشان کرد: قرار بر این بود که دو هفته غیرحضوری باشد بر مبنای بررسیها غیرحضوری بنای ما است اما طبق شرایط در ستاد تصمیمگیری میشود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با باین اینکه آمار ابتلا در پیک زیاد است و چند تن از همکاران و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم به بیماری مبتلا شدند، در خصوص میزان قرنطینه اومیکرون اظهار کرد: در صورت نداشتن علائم باید ۵ روز قرنطینه انجام شود و بعد از علائم هم فرد باید ماسک پزشکی بزند.
وی در خصوص اجرای پروتکلهای هوشمند ورود و خروج از شهرهای قرمز و نارنجی گفت: در این خصوص تصمیمی گرفته نشده و امید این است که با واکسیناسیون و رعایت پروتکلها نیاز به اعمال محدودیت شدید نباشد. در شرایط حاد نیز جلسه فوق العاده برای کنترل برگزار میشود.
کاشی یادآور شد: در شرایط فعلی براساس پروتکلهای بهداشتی و در صورت رعایت پروتکلها، اعتکاف اجرا می شود. کارت واکسن و پی سی آر منفی از موارد آن است.
مدیر بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی در بخش دیگری از این نشست خاطرنشان کرد: اکنون در ابتدای قله هستیم و این قله تداوم خواهد داشت. براساس بروزرسانی 17 بهمن ماه سامانه رصد؛ شهرستانهای کلات، مشهد، بینالود، رشتخوار و بردسکن قرمز است. سرخس، خواف، درگز و چناران نارنجی است. قوچان، فریمان، خلیل آباد و باخرز زرد است.
اتباع با کد آمایش واکسینه میشوند
سعید فردی فر با تاکید بر اینکه خاصیت اومیکرون به جا به جایی آسانسوری است، افزود: حفظ فاصلهگذاری، استفاده از ماسک، پرهیز از اجتماعات غیر ضرور و تکمیل واکسیناسیون از جمله مواردی است که برای پیشگیزی از ابتلاب ه اومیرکون باید رعایت شود.
وی افزود: دز اول واکسیناسیون افراد واجد شرایط بیش از 95 درصد، دز دوم ۸۳ درصد و گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال ۶.۴۳ درصد و در دز سوم ۲۶.۸۹ است. کسی که ۲ نوبت واکسن را زده ۶۵ درصد ایمنی دارد و دز سوم ۹۵ درصد ایمنی ایجاد می کند.
مدیر بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: واکسن دز ۳ در تمام مراکز قابل تزریق است و مردم شاید خسته شدند و از اهمیت تزریق دز ۳ اطلاع ندارند. برای تزریق واکسن کودکان پنج تا 12 سال منتظر ابلاغیه هستیم و هیچ مشکلی نداشتیم. سینوفارم و پاستو کوک برای کودکان است.
فردیفر با تاکید بر اینکه بهترین واکسن در دسترس ترین واکسن است و تنها ایمنی مهم است، گفت: برنامه واکسیناسیون کاملا مشخص است. تفاوت محسوسی وجود ندارد و انتخابش به عهده پرسنل است.
وی با بیان اینکه مردم حتما پاسخ پرسنل مراکز تزریق واکسن را با حوصله بدهند، گفت: قبل از تزریق باید تریاژ شوند اینها مواردش مشخص است و اما گاهی رعایت نمیشود که ما نظارت لازم را داریم.
مدیر بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی در خصوص واکسیناسیون افراد بیهویت و اتباع گفت: همه افراد تحت پوشش ما واکسینه میشوند. اتباع برخی کد امایش دارند و برخی که ندارند با روندی خاص واکسیناسیون آنها انجام شده است. در برخی کمپها معتادین هم واکسینه میشوند و مشکلی این بابت وجود ندارد.